Nekad vikendica sada dom

Dobrodošli.

Danas vam želim predstaviti meni jedan od najdražih projekata dosad, budućeg doma moga brata. Njegovog prvog vlastitog doma.

Kuća je nekada služila kao vikendica u prirodi, vrlo je malih dimenzija, te je potrebno dodati sanitarni čvor i pretvoriti je u dom pogodan za život jedne mlade osobe.

Uz minimalne promjene zbog troškova, trenutna odluka je da se ne nadograđuje, nego maksimalno iskoristi postojeći prostor i u njega smjesti sve potrebno za ugodnu i funkcionalnu svakodnevnicu.

Jedan od naglasaka je na radnom prostoru zbog prirode posla te preseljenje ureda doma, sa idejom da bude prozračan i inspirativan.

S obzirom da kuća ima svega 30 m2 u koje je trebalo smjestiti kupaonu, kuhinju, ured, spavaći prostor te dnevni kutak za opuštanje, trebalo je dobro razmisliti i napraviti pametan raspored kako bi se prostor što bolje iskoristio ali i kako bi tekao nekako prirodno.

Pa je tako na samom ulazu malen ali funkcionalan prostor za jakne i obuću sa malom klupicom za odlaganje ili mjesto za sjesti prilikom obuvanja. Sam ulaz sam vizualno odvojila drvenom panel pregradom, kako bi ured i dio za spavanje dobio malo više privatnosti.

Odmah potom se nastavlja kuhinja sa svim svojim pripadajučim elementima i ormarićima.

Umjesto zidnih ormarića odlučila sam za otvorenu policu koja se nastavlja na susjedni zid, kako bi dobili dodatan prostor za sitnice bez zatrpavanja nepotrebnim elementima. Uz samu kuhinju je manji blagovaonski stol sa dvije stolice da se lakše prolazi oko njega. Cijeli taj zid je zamišljen u dekoru imitacije betona te upotpunjen elementima u nešto tamnije sivom tonu, sa crnom radnom pločom za dozu dramatičnosti, koju je jednostavna bijela polica malo ublažila.

Dnevni boravak je vrlo jednostavan no zanimljiv i topao. U centar pozornosti uz TV jedinicu sam stavila peć na drva koja osim što služi kao glavni faktor za zagrijavanje prostora , stvara i poseban ugođaj.

Odmah pored su dupla balkonska vrata sa izlazom na balkon i dvorište te divnim pogledom na zelenilo, ako mene pitate vrlo ugodan mali dnevni boravak.

Elementi oko televizora su ujedno i glavni spremišni prostor doma. Stilom sam pratila ostatak kuće ali u nešto svjetlijoj nijansi sive boje za malo vedrine. Sve je vrlo modernistički i mladenački a opet uz drvene elemente i malo plave boje nije nimalo monoton niti hladan.

Udoban kutak s krevetom koji u sebi ima dodatni prostor za skladištenje kojeg nikad ne možete imati previše. Kuća je relativno dobro osvjetljena prirodnom svjetlošću zbog položaja same kuće i prozora, a umjetnu rasvjetu smo odabrali vrlo minimalistički i nenametljivo, a opet tako efektno.

Malena, jednostavna a moderna kupaonica s kojom ću zaokružiti ovu priču ima sve što je kupaonici potrebno.

Jako sam uzbuđena i veselim se realizacji ovog prostora kao da je moja kuća.

Kako se vama sviđa? Pišite mi u komentarima…

Vaša Nataša

Leave a Reply

Your email address will not be published.